Books 0

Steve jobs

Este una din cartile mele preferate si cu siguranta o carte care m-a influentat, in care m-am regasit. Steve Jobs este cu siguranta un model de urmat , din punct de vedere spiritual cat si antreprenorial, cu toate ca avea destul de multe probleme.

El reusea deseori sa ii duca pe ingineri dincolo de limita posibilului folosindu-se de campul sau de distorsionare a realitati, reusind sa ii convinga ca orice este posibil daca iti doresti. Inca de la o varsta destul de frageda (22 de ani) el avea o pasiunea pentru creativitate si o dorinta de a schimba lumea cum rar mai gasesti in timpul nostru. Aceasta pasiune el a reusit foarte bine sa o impartaseasca investitorilor cat si cumparatorilor, Apple fiind firma cu cel mai mare profit din lume de ani buni.

De ce il mai consider un model? pentru ca nu a acceptat ceea ce societatea te invata de obicei, ci a continuat sa isi puna intrebari legate de viata. A incercat tot timpul ceva nou si cand a realizat ca nu se regaseste nicaieri, a ales sa plece in India pentru  a se descoperi, urmand ca la intoarcerea sa, sa puna bazele Apple.

Steve Jobs stia ca cea mai buna cale de a crea valoare in secolul XXI putea sa rezulte doar din imbinarea creativitatii cu tehnologia, asa ca a construit o companie in cadrul careia salturile imaginatiei s-au imbinat cu remarcabile reusite din domeniul ingineriei. El si colegii sai de la Apple au fost capabili sa gandeasca diferit. Ei nu au contribuit doar la dezvoltarea unor produse superioare din punct de vedere tehnologic, ci au creat dispozitive complet noi si servicii despre care consumatorii nici macar nu stiau ca au nevoie. Asadar, povestea sa este una instructiva si totodata plina de povesti, continand lectii despre inovatie, caracter, leadership si valori.

Walter Isaacson a reusit sa creioneze portretul unui antreprenor creativ, care prin pasiunea sa pentru perfectiune si prin hotararea  incrancenata, a revolutionat sase domenii de activitate: computerele personale, filmul de animatie, muzica, telefoanele, tabletele computerizate si continutul digital.

 

Multi poate nu il considera un model, el fiind criticat destul de des pentru comportamentul sau copilaresc.

Insa de multe ori “scopul scuza mijloacele”, scopul sau fiind acela de a schimba lumea.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a reply