Books 0

Secretul liberatii

secretul-libertatii-diavolul-pacalit---napoleon-hill

 

Sincer să fiu până acum un an, nu cred că citisem prea multe cărți în viață mea. Mereu am fentat cititul cărților. Încă de când eram copil, citeam rezumate de rezumate de la rezumate, nu știam cum să scap mai repede de citit. Nu înțelegeam la ce te poate ajută, mi se părea o pierdere de vreme.
Întâmplător sau nu acum un an, a ajuns în maninile mele o cartea a lui Napoleon Hill, m-a atras cu titlul ei, “Secretul Libertatii”. Deși mă prinsese, nu îmi plăcea foarte mult să citesc, citeam atunci când mă plictiseam atât de rău, încât nu aveam ce face. Cu greu am terminat-o, mi-a plăcut dar nu m-a impresionat. După care, nu la fel de întâmplător am ajuns să dau de TED și de mai multe filmulețe care semănau cu subiectul discutat în acea cartea.

Am citit cartea din nou, de data această cu mai mult spor că ultima oară, concentrându-mă mai bine pe tot ce scria acolo. Astfel, anumite idei, s-au conturat destul de bine în mintea mea.
De atunci am încercat să îmi impun ca la fiecare 2 săptămâni să termin câte o carte, au fost mai multe momente în care nu am reușit să mă țin întocmai de promisiunea față de mine, totuși am terminat cât de cât la termen.

Am făcut o pasiune pentru cărțile de dezvoltare personală și am început ca din fiecare carte pe care o citesc, să scot într-o agendă idei, fraze sau citate. Nici nu va mai spun ca deja sunt la a 3-a, plină de idei nemaipomenite, pe care le recitesc constant.

Mai mulți prieteni m-au întrebat cam ce cărți am citit, așa că m-am gândit să fac o această secțiune, unde voi încerca să postez cam toate cartile pe care le-am citit, în ce măsură le-am citit și dacă le recomand sau nu.

În cartea pomenită mai sus, Napoleon Hill discută în prima partea acesteia, despre lucrurile care ne împiedică să obținem ceea ce ne dorim. După care în partea a2a, aduce în prim plan interviul său cu diavolul, pe care îl “ descoase” de toate tehnicile folosite pentru a manipulă omenirea, dar și despre antitodotul împotriva acestor tehnici.
Îți recomand cu tărie să începi să citești și tu această cartea, și să încerci să înțelegi tot ceea ce încearcă să îți transmită autorul. Cartea a fost promovată pentru faptul că Napoleon, a scris-o dar nu a publicat-o, tocmai pentru că oamenii în acel moment nu erau pregătiți să înțeleagă tot ceea ce voia să transmită.

Sunt curios dacă și tu vei fi de acord.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a reply