inspire 0

M N style

12765636_10209142656631432_273496102_o

A doua persoană pe care am ales-o pentru acest proiect este Matei, el este model, actor și architect, recent el a fost prezent și în emisiunea “ Insula Iubirii”.

La fel ca mine a făcut o facultate destul de grea și totuși a ales să nu profeze în acest domeniu, cel puțin pentru un moment, cred că acest lucru comun, a fost și unul din punctele de plecare ale prieteniei noastre.

Când am venit prima oară în București, îl vedeam mereu la castinguri mereu foarte bine îmbrăcat, atent la orice detaliu și mereu sigur pe el. Purtam în mine convingerea că singurul motiv pentru  care face mai toate reclamele, este datorat stilului sau vestimentar.

După ce l-am cunoscut , mi-am dat seamă că atenția să vestimentara era un factor important, dar nu decisiv. Factorul decisiv stătea în modul său de a gândi și de a vedea un aspect pozitiv în orice situație neplăcută. Pe mine m-a inspirat mult, prin stilul sau de viață și prin modul sau de gândi.

Acum, l-am rugat să îmi scrie cam cum își alege el ținutele de zi cu zi dar și despre modul sau de a gândi. În încheiere, Matei, a scris despre o provocare, care este spun eu destul de ingenioasă.

“In general îmi plac ținutele cât mai elegante, pantofii mei cu cataramă dublă sau cum sunt cunoscuți pe numele lor internațional: double-monkstraps, șosetele colorate, cravatele, sacourile și când acestea din urmă nu-mi vin (cum se întâmplă de cele mai multe ori), vestele foarte cambrate.

Dacă nu e cazul să mă ferchezuiesc prea tare, prefer o ținută smart-casual, formată dintr-un tricou simplu polo/v-neck/lowcut, o pereche de pantaloni lungi chino/kaki sau pur și simplu niște blugi bleumarin închis care vin perfect, toate acompaniate de o pereche de pantofi lejeri fără șosete.

Accesorizatul cu brățări și alte zorzonele îl las complet după chef, în general prefer să am încheieturile libere, chiar și fără ceas.

Nu mă ghidez după branding atunci când îmi aleg hainele, prefer să le selectez cu atenție după următoarea ierarhie: în primul rând să vină bine (fit-ul), în al doilea rând după calitatea materialului (și aici mă refer în special la textură, grosime, felul în care cade) și în al treilea rând, culoare.

Din totdeauna mi s-au părut interesanți italienii cu felul lor de a purta într-un fel total nonșalant cele mai constrictive și elegante costume. La ei se vede “joaca” cu care își fac ținutele, plăcerea de a le purta și adevăratul talent de a fi bine îmbrăcat. Până la urmă scopul este să scoți la iveală ce te reprezintă, ce îți face plăcere să porți și să te bucuri de ziua ta uitând complet de felul în care ești îmbrăcat.

12765551_10209142655511404_1509122699_o

O altă arie cu care îmi ocup o mare parte din timp este dezvoltarea personală, un domeniu căruia i-am acordat mult mai multă atenție în ultimul an.

Cât despe mine, niciodată nu mi-a plăcut “munca” sau în orice caz…ideea convențională de a munci, de a avea un “loc de munca”, de a fi un “om serios”. Ceva anume în mintea mea sau undeva mai lăuntric, mi-a zis din totdeauna că sistemul școală-liceu-facultate-slujbă-pensie- (și în cele din urma…) libertate are ceva putred la mijloc. Ideea de a munci toată viață ta, sau cea mai bună parte din ea pentru a avea privilegiul de a mânca și a locui la ține în țara sună ca o mare țeapă dacă stai să te gândești.

Nu mă înțelege greșit, când vine vorba de pasiunile mele: actoria, fitness-ul, filmele în general și călătoritul, devin foarte productiv și nici nu țin cont de orele petrecute fie la filmări fie la pregătirea mea pentru viitoarele proiecte.

Lucrurile  devin din ce in ce mai stranii odata ce incepi sa cercetezi nevazutul, iar punerea in aplicare a invataturilor spirituale este incredibil de utila in viata noastra de zi cu zi, odata ce ai integrat toate cele cunoscute bineinteles.

12768076_10209142664271623_260327002_o 20327_10200166596115529_1285846380_n

O să închei cu o provocare și o să-mi permit îndrăzneală să recomand tuturor să-și ia un moment, să se întrebe dacă sunt cu adevărat pe drumul menirii lor. Bineînțeles ca sună bizar, “menire”, am putea să-I spunem și “chemare”. E un cuvânt mult mai potrivit, având în vedere că te cheamă ceva sau cineva într-o anumită direcție, pe un anumit curs al vieții tale.

Și imediat te întrebi, păi de unde să știu eu asta? De fapt nu e chiar așa de greu, de fapt răspunsul îl știi din totdeauna, doar că a fost de fiecare data cineva, sau mai multe persoane, care ți-au spus mai voalat sau mai evident că nu ești suficient de bun. Că e puțin probabil să-ți iasă dacă mergi pe drumul ales și că ar fi mai bine să-ți iei gândul. Și tu i-ai crezut…

Așa că, mie îmi place, periodic, să fac următorul exercițiu de imaginație: Presupun că am resurse nelimitate; ce mi-ar plăcea să fac? Sau mai bine zis cu ce mi-ar plăcea să mă ocup, ce aș alege drept carieră dacă eu am deja toate resursele pe care mi le doresc și mi le voi dori vreodată. Și, evident, ajungi după mai multă său mai puțină cercetare la rădăcină naturii tale, la chemarea ta divină, la menirea ta, la ce te-ar împlini cel mai mult în existența asta să faci.

Este perfect acceptabil ca acest țel să se schimbe cu timpul sau odată cu tine, până la urmă suntem într-o continuă schimbare și în mod ideal într-o continuă expansiune, dar întotdeauna, adu-ți aminte că ai resurse nelimitate, prin urmare n-ai de ce să- faci griji   iei decizii “fricoase”.

Desigur, eu sunt privilegiat, lucrurile mi s-au aranjat ușor și continuă să mi se aranjeze din ce în ce mai firesc și fără efort. Sunt conștient că nu fiecare dintre noi are aceleași privilegii, dar indiferent de condiția incipientă a fiecăruia, cu toții avem capacitatea de a ne atinge potențialul maxim. Deci dacă ai pornit de foarte jos, ai aceeași șansa că oricare altul să ajungi exact acolo unde îți dorești. Desigur este și un “daca” la urmă urmei, și sunt multe condiții după acel “daca”, dar să le descoperi pe toate face parte din joc.”

294135_2524962611290_116513629_n 1454926_10202578611694411_2020337415_n

You Might Also Like

No Comments

Leave a reply