Lifestyle 0

Inginer

Acum 4 ani, am inceput Facultatea de Inginerie a Instalatiilor. Multa lume m-a intrebat de-a lungul timpului, de ce am facut facultatea asta.

Zilele astea am predat licenta si m-am gandit sa scriu cam ce concluzii am tras dupa ce am terminat o facultate destul de grea, desi mai mereu am stiut ca nu ma va ajuta cu nimic.

Am ajuns la aceasta facultate, fara sa am cea mai mica idee cu ce sa mananca, fara sa stiu materiile care se predau. Tot ce stiam e ca iti poti gasi usor de munca. Asa ca am luat aceasta decizie, o decizie alimentata cu conceptiile tuturor celor cu care ma intalneam. Eu simteam ca ar trebui sa fac ceva mai artistic, dar “cu arta mori de foame”. Mi-a fost fost frica sa imi urmez vocatia si a trebuit  sa trec prin niste perioade cumplite, in care nu ma regaseam si nu eram capabil sa iau o decizie singur, tot timpul cerand pareri in stanga si in dreapta.

Frica m-a condus din nou, nefiind in stare sa renunt la facultate in primii 2 ani desi nu imi placea absolut deloc, singura mea consolare fiind bursa de studiu.

In ultimii 2 ani, am reusit sa ma pun pe picioare si sa imi pun cateva intrebari, cam ce as vrea sa fac in viata sa trag cateva concluzii. In final am realizat ca urmez degeaba aceasta facultate doar ca ajunsesem prea departe ca sa renunt acum. Stiam ca orice decizie voi lua, va fi o decizie buna daca ma voi impaca cu ea in urmatorii doi ani. Eram in semestrul al-2-lea  in al-3-lea an de studiu, decizia era destul de importanta. Nu aveam nicio restanta, imi parea putin rau sa renunt acum stiind ca sunt asa aproape dar pe de alta parte voiam sa ma descopar.

A fost o decizie dificila. Acum cand ma uit in urma, sunt sigur ca a fost decizia potrivita. M-am gandit ca daca voi reusi sa termin facultatea cu o medie buna, desi imi displacea mai tot, voi trage toata viata sa fac ceea ce imi place. Niciodata nu am vazut-o ca pe un back-up daca nu voi reusi, nu exista back-up in viata, daca pleci pe aceasta cale poti deja sa renunti.

Acum, dupa ce am terminat exact cum mi-am propus, mi se pare ca urmeaza partea dificila, in care trebuie sa incep sa imbratisez incertitudinea.

Incepe perioada in care incep sa imi pun adevaratele intrebari despre ce vreau sa fac in viata, acum pot sa spun ca sunt cu adevarat independent, nu mai am nicio retinere.

Uitandu-ma in urma, nu regret ca am facut aceasta facultate, poate nu as fi ajuns niciodata sa gandesc astfel sau poate as fi fost deja mult mai departe avand un avans mult mai mare fata de perioada de acum, dar sincer nu ma intereseaza, sunt recunoscator pentru ca sunt aici. Restul sunt doar fabule.

Asa ca daca esti si tu in situatia mea, nu te sfatuiesc sa renunti sau sa continui, ci sa iei o decizie tu singur si pe urma sa o accepti, dupa cum spune si un proverb tibetan:

” Daca stii sa petreci o zi perfect inutila intr-un mod perfect inutil, inseamna ca ai invatat sa traiesti”

Acceptati deciziile!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a reply