Travel 0

Christmas in Ardeal

 

Săptămana trecută am decis să plec într-un scurt tur în Ardeal, cu o dorintă, să văd Christmas Market-urile de acolo, dar și instalațiile de pe străzi, luminițele și tot ce e e special prin aceste zone.

Primul stop a fost  în Cluj, unde am incercat sa ignor șantierul care m-a primit incă din Gară,  prin construcțiile pe care le fac . Clujeni au compensat cu instalațiile stradale foarte frumos aranjate, de bun simț, nici prea multe nici prea puține. Că în orice mare oraș în apropierea Crăciunului, aglomerația și agitația și-au spus cuvântul.

Ajuns în Christmas Market din centru, am prins un concert, unde și-a făcut apariția Iris , care au bine dispus oamenii și i-au făcut să danseze, bucurându-le inimă cu urări, care mai de care mai frumoase. Mi-a plăcut foarte mult să văd oameni care și-au uitat varstă in timp ce s-au distrat în adevăratul sens al cuvântului.

Cu un vin fiert în mană și cu câteva castane fiert, desi era destul de rig, nici macar nu il mai simteam pot spune că am simțit spiritul Crăciunului în Cluj, dar cu o nerbadare de a vedea Sibiul.

Dimineată, am fost la celebra donaterie, unde se spune că mereu ar fi coadă, ei bine, am avut noroc si nu am stat mult, am mancat o gogoasa delicioasa, după care am plecat la Sibiu.

Christmas Market-ul de acolo, este de departe cel mai frumos din România, atâtea lumini ce îți fură atenția și atâtea căsute unde găsesti tot ce vrei, de la dulciuri pană la pălării, cât și fel de bunatatiuri, de nu mai ști de ține. O singură observație, dacă vrei să mănanci de la tarabele ardelenilor, să te asiguri că ai văzut bine prețul, nu de altceva, dar să nu te trezești că plătesti mai mult că la restaurant.

Instalația din Piată Mică, avea ceva special, simțeai că te imbrătisează prin felul frumos în care era aranjată și că îți ține de cald, sau poate era de la aglomerație.

Vinul cu sigurantă a fost mult mai bun. L-am baut acompaniat de Moși Crăciuni care cântau colinde și de oamenii tot mai zâmbitori și mai curioși de toate bunătătile de la căsute. Mă bucur să văd odată pe an, că oameni nu se enervează să stea la cozi interminabile si că vorbesc unii cu ceilalți pentru a-și mai încălzi vocile

Timpul parcă se oprise și se bucură și el de atmosferă de vis. Da, pot spune că am simțit spiritul sărbătorilor și că acum sunt pregătit să merg acasă și să mă bucur de toate surprizele care mă așteaptă

Dimineată am plecat de la Sibu și am ajuns în Sighișoara, dar acolo se pare că târgul a ținut doar o zi și din păcate nu în ziua în care am ajuns eu, totuși am admirat peisajul pitoresc de la Cetatea Sighișoara.

 

image2 (1) image4 (1) image4 (2) image5

You Might Also Like

No Comments

Leave a reply