blink-decizii-bune-in-2-secunde_1_fullsize
Fashion 1

Blink

blink-decizii-bune-in-2-secunde_1_fullsize

 

Malcolm Gladwell ne învață cum să luăm decizii bune-acasă, la birou și în viață de zi cu zi. Pornind de la studii de ultima oră din domeniul psihologiei și neurostiintei, el încearcă să demonstreze că o decizie bună nu stă neapărat în volumul de informații pe care îl avem în spate ci și în capacitatea de a ne concentra asupra detaliilor esențiale.

În deschiderea cărții, el începe cu o poveste interesantă. În urma a mai multor analize făcute de specialiști asupra unei statuete vechi de 1000 de ani, ei ajung la concluzia că această era autentică.

După această confirmare, statul se pregătește să achiziționeze această statuetă pentru o sumă destul de importantă.

Doi doctori renumiți aud această poveste și vin și ei să vadă această statue. În momentul în care intră în încăpere după 2 secunde unul dintre cei doctori strigă”FALS”. Cartea este despre aceste 2 secunde.

Mi-a plăcut mult cartea pentru că a adus în prim plan importanța intuiției. Importanța acelei păreri care îți vine prima data în minte, pe care noi de multe ori o neglijăm în detrimentul minții egotice, care încearcă să omoare orice intuiție și să o demonteze cu tot felul de argumente care să ne limiteze

Un prim pas pentru a ne ușura viață, cred eu, ar fi să ne ascultăm intuiția și să ignorăm nu doar părerile celor din jur și ci părerile care s-au născut în mintea noastră având piatră de temelie lucrurile auzite în stânga și dreapta, toate cu aceeași concluzie:”nu poți face aia, asta” ș.a.m.d.

Pe mine m-a ajutat această carte, dacă vrei să afli mai multe despre luarea deciziilor, aceasta este cartea pe care trebuie să o citești.

Original, accesibil, anecdotic, aerisit, captivant: acesta este stilul lui Malcolm Gladwell. Un stil care îmbină știință, sociologia, psihologia și care propune o interpretare cu totul nouă a realităților. Toate cărțile sale au fost numărul unu în clasamentul New York Times Book Review.

You Might Also Like

1 Comment

  • ICC T20 world cup 2016 says: March 13, 2016 at 9:34 pm

    Thanks for a marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you could be a great author.I will be sure to bookmark your blog and may come back someday.
    I want to encourage one to continue your great work, have a nice holiday weekend!

    Reply
  • Leave a reply